Werf010 Talk: Hoopvol!

Hoopvol! Hoe blijf je het? Het word je het? Laat je uitdagen door de Werf010-talk op 23 juni, waarin theoloog Arjan Markus je meeneemt in een gedicht uit de eerste eeuw. Doe inspiratie op en deel inspiratie. Bij een drankje is er volop gelegenheid voor leuke ontmoetingen en een goed gesprek.

Hoopvol in het leven staan. Dat is wat je wilt. Je hebt idealen: groot of klein. Er zijn dromen die je zou willen verwezenlijken. Hoop is de energiebron voor de inzet voor je idealen. Maar hoe houd je je hoop levend?

In onze complexe wereld lopen we tegen crises aan. Denk aan het klimaat of de oorlog in Oekraïne. Dat kan er voor zorgen dat jouw hoop plaatsmaakt voor gelatenheid, moedeloosheid of cynisme. Hoe vind je inspiratie voor (nieuwe) hoop?

Hoop lijkt op een vuurtje dat smeult maar ook kan oplaaien door brandstof. ´Brandstof´ voor hoop kun je vinden in hoopvolle verhalen, moedige toespraken of sterke gedichten.

In deze Werf010-talk neemt theoloog Arjan Markus je mee in een gedicht uit het begin van onze jaartelling. We zoeken hierin inspiratie voor onze eigen hoop. Het gedicht is ooit geschreven aan een groepje mensen in de Griekse havenstad Korinthe.

De dichter zegt dat je de grootst mogelijke ambities kunt hebben. Je hoopt deze allemaal te realiseren, maar dan nóg kan het leeg en onbevredigend blijven. Volgens deze dichter heb je een goede drive nodig die je hoop levendig houdt. Een drive die helpt om in je hoopvolle idealen ook voor anderen iets te betekenen.

Benieuwd naar de hoopvolle drive van deze dichter?

Extra informatie:

  • Datum: 23 juni
  • Tijd: vanaf 20:00
  • Locatie: de Pub, Machinist, Rotterdam

Details

  • Dit event heeft plaats op donderdag 23 juni 2022. Aanvang 20:00 uur.
  • Locatie: De Machinist (De Pub)
  • Adres: Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, ZH, 3024 BK
  • Dit event maakt deel uit van een reeks events rond het thema
    Hoopvol!

Let op. Registreren is noodzakelijk!