Filmavond Hoopvol!

Op 31 maart staat de film 'Petite Maman' centraal. In de filmzaal van De Machinist verzorgt filmmaker Francisca Toetenel een filmtheoretische introductie. Zij legt uit hoe een film is opgebouwd. Vervolgens kijken we de film en na afloop is er veel ruimte om onze indrukken uit te wisselen.

🎟️ Koop je ticket hier

Over Petite Maman

Petite Maman is een ontroerende mythe over de band tussen ouder en kind. 

Regie en scenario: Céline Sciamma
Genre: Drama, Fantasy
Jaar: 2020
Speelduur: 75 minuten

In de film volgen we de achtjarige nuchtere Nelly, wier oma recent is overleden. Terwijl ze haar ouders helpt met het uitruimen van oma’s huis, verkent ze het omringende bos en ontmoet ze een meisje van dezelfde leeftijd, dat net als haar moeder ook Marion heet. De meisjes ontwikkelen al snel een speciale band.

Een scifi-fantasy voor jong en oud in uiterst bescheiden vorm, die vertelt over hoe de geschiedenis van je voorouders deel uitmaakt van je eigen leven. Een poëtisch kleinood van Céline Sciamma (Portrait de la jeune fille en feu) over verbeeldingskracht, verbondenheid en bruggen slaan tussen heden en verleden.

De Nederlandse trailer voor deze film bekijk je hier:

De filmavond vindt plaats in de Filmzaal van De Machinist. Om de kosten van de huur te dekken vragen we je een ticket te kopen (€ 8,50). Alvast dank!  

Ticket kopen

Details

  • Dit event heeft plaats op donderdag 31 maart 2022. Aanvang 20:00 uur.
  • Locatie: De Machinist (Filmzaal)
  • Adres: Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, ZH, 3024 BK
  • Dit event maakt deel uit van een reeks events rond het thema
    Hoopvol!

Let op. Registreren is noodzakelijk!