De zoektocht naar wie je bent

De zoektocht naar wie je bent, met Esther van Fenema

We leven in een tijd dat grote verhalen voorbij zijn en we maken allemaal ons eigen verhaal over wie we zijn en wat we belangrijk vinden in het leven. Dat geeft ons veel vrijheid, maar voelt ook weleens 'leeg'.

Op persoonlijk vlak maken we grote keuzes op jonge leeftijd ten aanzien van opleiding of baan. We stellen hoge eisen aan onszelf. Soms vraag je je af: ‘Is dit het nu?’ Burn-out of bore-out liggen zomaar op de loer. Moeten we het allemaal zelf uitzoeken?

In de samenleving lijkt het ontbreken van gezamenlijke verhalen tot verdeeldheid te leiden. Terwijl er allerlei crises zijn die we wel gezamenlijk hebben. Is er niet iets dat ons toch kan verbinden?

We gaan hierover in gesprek met Esther van Fenema, die zich met deze thematiek bezig houdt. Daarnaast is er ook ruimte voor onderling gesprek en ontmoeting.

Esther van Fenema is een veel gevraagd spreker, ze is psychiater, schrijver van opiniestukken en auteur van o.a. Het verlaten individu (2022) en De leegte voorbij (2023).

Dit event wordt door Rot.Jong en Werf010 samen georganiseerd.

Esther van Fenema is een veel gevraagd spreker, ze is psychiater en auteur van o.a. Het verlaten individu (2022) en De leegte voorbij (2023).

   

Details

  • Dit event heeft plaats op dinsdag 28 mei 2024. Aanvang 20:00 uur.
  • Locatie: De Machinist (Zaal de Sociëteit)
  • Adres: Willem Buytewechstraat 45, Rotterdam, ZH, 3024 BK
  • Dit event maakt deel uit van een reeks events rond het thema
    Thuis zijn! - Een goed gesprek over wie je bent

Let op. Registreren is noodzakelijk!